Kedvező feltételekkel, gyors ügyintézéssel  vállaljuk, az Önök tulajdonában lévő Æ 12-15-18 lágy rézcsőtekercsek folyamatos, lazaillesztésű szigetelő csőhéjjal való ellátását. (25-50 folyóméteres hosszakban)

 

A Hetessy és Társa Épületgépészeti és Szabadalomhasznosítási Bt.

TERVEZŐK, KIVITELEZŐK, KERESKEDŐK részére ajánlja a

cuprofoam®

 

polifoam habszigeteléssel ellátott lágy rézcsőtekercseket.
 

Épületen belüli vízvezeték és központi fűtés szereléséhez, ahol a vezetékek vésett falhoronyba, csempesík, fal- vagy padlósík alá, esetleg betonba kerülnek.

 

·      A rugalmas habszigetelés tág teret biztosít a rézvezeték hosszirányú hőtágulásának, mely üzemi hőmérsékleten méterenként 1 mm-nél is több lehet. Ezért kizárja a kényszerű alakváltozás miatti anyagkifáradást és az ebből adódó csőrepedést. A cuprofoam® vezeték ezen igen fontos tulajdonsága kellő biztonságot ad a nagy értékű épületekbe szerelt gépészeti vezetékek hosszú élettartamához.

 

·      A vezeték szigeteléssel együtt deformáció mentesen hajlítható. A csövön lévő méterskála szereléskor, eladáskor megkönnyíti a méretre vágást. A hajlításhoz azonos méretű toló-pofás kézi szerszámot (pl.: 15x1-es méretű csőhöz 15-ös hajlító pofát) kell használni! A szigetelés nem sérül, ha a hajlítás helyét előzetesen síkossá tesszük pl. szappanos szivaccsal vagy hp067v0permetezéssel.

 

 

·      Forrasztásoknál a szigetelő köpeny átmenetileg félrehúzható és enyvezőcsipeszekkel rögzíthető. A szigetelés visszahúzása nem jelent nehézséget, az egy méterre eső 3-4 cm szigeteléstöbblet ezt könnyen lehetővé teszi.

 

·      A folytonos szigetelés hő- és hangszigetel, megakadályozza a páralecsapódást, így a korróziót is.

·      A porvédő kupakok, amelyeket a szigetelt rézcső tekercsekhez arányos mennyiségben csomagolunk, megakadályozzák, hogy a szereléskor méretre vágott vezetékszakaszokba építési törmelék kerüljön. Átmenetileg félbehagyott szereléseknél a szabadon maradt csővégekre feltétlenül helyezzünk zárókupakokat.


A tervezők és szerelők körében egyre kedveltebb
cuprofoam® vezeték használata gazdaságos, gyors, aaar0300021esztétikus. Az bevonásra kerülő  rézcső bármely gyártótól származhat.

 A rézcső tekercs bevonatán jól látható gyűrődések fémjelzik alkalmazott technológiánkat. Gépünk folyamatosan ellenőrzi, és automatikusan szabályozza a felhordott szigetelésmennyiséget, azt oly módon tömörítve, hogy a műanyag habszigetelésekre általában jellemző hőre zsugorodást előre kiegyenlítse.

 

 Padlócsatornába, vagy szerelőaknába, illetve egyéb - tűzbiztonság szempontjából -  kiemelt terekben csak égésgátolt szigetelőanyag használata megengedett. Igény esetén ilyen tulajdonságú bevonat is megrendelhető !

 

 

mail

Tel/fax:  319 59 26, Hetessy Péter (20) 370 24 55,  Hetessy József (20) 570 22 03